Finhackad lök

Så här brukar jag göra för att få riktigt finhackad lök.

Skala löken. Dela den i två halvor på längden.Skär så tunna skivor du kan längs med löken, men spara en liten ”klack” längst nere vid roten – det håller ihop löken när du hackar den.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Finhacka lök: bild 1

Skär sedan två till tre snitt horisontellt tvärs över löken (se bild 2), fortfarande inte helt igenom utan spara en liten ”klack” vid roten av löken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Finhacka lök: bild 2

Skär tunna ”skivor” tvärs över löken: du kommer att få riktigt finhackade bitar. Släng ”klacken” när du börjar närma dig lökens rot.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Finhacka lök: bild 3

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

24 thoughts on “Finhackad lök”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s