Kalkonfärsbiffar fyllda med mozzarella

kalkonfarsbiffar-med-mozzarellaKalkonfärs eller kycklingfärs är ett hälsosamt och billigt alternativ till köttfärs.

Färs gjord på fågel är förstås inte lika smakrik som nötfärs, men det är ganska enkelt att piffa till den med goda kryddor. Vilket också ger fördelen att den kan varieras i det oändliga.

Här har jag fyllt färsbiffarna med små bitar mozzarella, vilket gör dem både saftiga och smakrika.

Får du inte tag i kalkonfärs kan du förstås lika gärna använda kycklingfärs eller till och med köttfärs. Goda kommer biffarna att bli i vilket fall som helst.

Kalkonfärsbiffar fyllda med mozzarella

cirka 6 portioner

Ingredienser

kalkonfarsbiffar-med-mozzarella-1-ingredienser
Kalkonfärsbiffar fyllda med mozzarella – ingredienser

500 gram kalkonfärs
1 rödlök
2-3 vitlöksklyftor
1 dl hackad bladpersilja
2 ägg
2 tsk worcestershiresås
½ tsk paprikapulver
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
100 gram mozzarella
olivolja

Gör så här:

Skölj persiljan och krama den torr med hushållspapper. Plocka bladen från stjälkarna. Rulla ihop bladen till en liten boll eller fet cylinder. Hacka dem sedan smått med en vass kniv.

Skala och finhacka rödlöken. Skala och riv vitlöken.

Knäck äggen i en kopp och vispa ihop dem med en gaffel. Tillsätt worcestershiresås, paprikapulver, salt och svartpeppar. Rör ihop med gaffeln.

Häll upp kalkonfärsen i en bunke. Tillsätt de hackade grönsakerna och blanda ihop med en gaffel. Häll i ägg- och kryddblandningen och blanda väl till en slät smet.

Täck med plast och låt vila i kylskåp i cirka 1 timme, gärna längre.

kalkonfarsbiffar-med-mozzarella-7

Skär mozzarellan i ungefär 2 x 2 centimeter stora bitar.

kalkonfarsbiffar-med-mozzarella-8

När färsen har vilat färdigt, rulla den till ganska stora bollar mellan dina blöta händer. Gör en fördjupning i bollen, lägg dit en bit mozzarella och nyp sedan ihop färsen så att osten är helt täckt.

Forma till en stor boll som du lägger på en blöt skärbräda.

Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Lägg i färsbiffarna och sänk genast värmen till medel.

kalkonfarsbiffar-med-mozzarella-14

Stek färsbiffarna runt om i cirka 10 minuter. Du kommer troligen behöva steka dem i två omgångar.

Låt de färdigstekta färsbiffarna rinna av på hushållspapper. Servera genast med goda grönsaker.

kalkonfarsbiffar-med-mozzarella

Färsbiffarna går jättebra att frysa, men låt dem helst tina helt i kylskåp över natten innan du värmer upp dem.

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s