Här kommer ännu ett fiskrecept som jag har utvecklat – eller snarare förenklat – genom åren. Väldigt enkelt att laga och tar faktiskt inte heller särskilt lång tid.
Fisk från Madeira
4 portioner

Ingredienser
500-600 gram filé av vit fisk (gärna torsk eller rödspätta)
1 gul lök
1 msk smör
1 msk olivolja
1 msk kapris utan spad
2 msk Bostongurka (or Sweet Pickled Relish for my American friends)
1 dl torrt vitt vin
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 dl grädde (lätt variant går bra)
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Hetta upp en traktörpanna eller djup stekpanna med lock. När pannan är varm, häll i olivolja och smör och låt smälta ihop.
Tillsätt därefter löken och en nypa salt. Sänk värmen till medel och låt löken steka i cirka 5 minuter tills den är mjuk och genomskinlig.
När löken är färdigstekt så tillsätter du kapris, bostongurka, tomatpuré, citronsaft och vitt vin.
Rör ihop och häll sedan på grädde. Krydda med salt och svartpeppar. Låt såsen koka upp och sedan puttra ihop på lång värme i cirka 10 minuter.
Skölj under tiden torskfiléerna i kallt vatten. Lägg i dem i såsen och låt småputtra på låg värme under lock tills fisken är färdig, cirka 10-15 minuter.
Servera med ris och gärna någon varm grönsak som till exempel kokt broccoli.

Another brilliant fish dish. I need a Mimi’s Mat cookbook!
GillaGilla
Thank you so much, Daria! You are reading it… 😉
GillaGilla