Det här är en rätt som jag brukar få övertala mina icke-svenska vänner att prova.
En del är skeptiska till fisk, många gillar inte svamp och definitivt inte den bruna gegga som en bra champinjoncreme består av. Och att sedan kröna det hela med fiskägg…
Men det ÄR jättegott, jag lovar! Särskilt om man kompletterar det hela med skalade räkor (vilket jag tyvärr glömde den här gången). Det är dessutom en oerhört enkel rätt att laga.
Jag använder här rödtunga, eftersom det är en av mina favoritfiskar, men du kan välja vilken vit fiskfilé som du gillar bäst.
Fisk med champinjoncreme och caviar
4 portioner

Ingredienser
600 gram vit fiskfilé, gärna rödtunga eller rödspätta (om du gillar det)
1 klick smör till formen
1 burk champinjoncreme
500 gram frysta räkor med skal
3 dl vispgrädde
1 burk stenbitsrom eller caviar (jag valde röd stenbitsrom)
salt
peppar
Servera gärna med:
Kokt pressad potatis
Ångkokta sugar snap peas
Gör så här:
Tina räkorna över natten i kylskåp, liksom fisken om du använder fryst fisk. Sätt ugnen på 180°C för varmluft (200°C för vanlig ugn). Smörj en ugnsfast form.
Skölj fiskfiléerna och klappa dem torra med hushållspapper. Salta och peppra filéerna lätt på båda sidor. Rulla ihop dem från ”stjärt-sidan” (det är den spetsiga änden) och lägg dem i formen med skarven nedåt.
Bred champinjoncremen jämnt över fisken. Skala räkorna och fördela över champinjoncremen.
Vispa grädden och bre ut den över räkorna. Klicka ut caviar eller stenbitsrom över grädden.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills fisken är färdig och gratängen har fått fin färg.

Servera gärna med pressad potatis och ångkokta sugar snap peas. Njut ett gott vitt vin till.