Här är en grönsaksfavorit, som vi ofta äter som tillbehör till kött eller kyckling. Den passar också perfekt till stekt eller grillad kassler.
Till och med min sambo, som villigt erkänner att hon inte är världens mesta grönsaksfantast, tycker att den här sautén är jättegod. Och själv fullkomligt älskar jag den!
Du som har barn som är skeptiska till grönsaker: prova den här rätten på dem och du kommer att göra succé. För ketchupsmakande grönsaker kan ju aldrig bli fel.
Tomat- och zucchinisauté
cirka 6-8 portioner

Ingredienser:
2 medelstora paprikor, helst gula eller röda
2 medelstora rödlökar
3-4 vitlöksklyftor
1-2 msk jungfrulig olivolja
1-2 nypor flingsalt (eller ½ tsk vanligt salt)
2 medelstora zucchini
1 pkt krossade tomater
2-3 msk hackad basilika
1½ dl Heinz chilisås
2 tsk balsamvinäger
2 tsk nymald svartpeppar
2 tsk BBQ Mesquite-peppar från kvarn
2 dl färskriven Parmigiano Reggiano
Gör så här:
Skölj paprikan, ta bort skaft och kärnor, skär den i ganska små bitar.
Skala och hacka löken. Skala vitlöksklyftorna och finhacka dem.

Skölj zucchinin och skär den i bitar, se bilden för ett enkelt och snabbt sätt.

Hetta upp hälften av oljan i en stor teflonstekpanna. Stek paprika, gul lök och vitlök i oljan med en nypa salt på medelhög värme i cirka 5 minuter eller tills de börjar bli mjuka.

Tillsätt zucchini, basilika, resten av saltet, tomat, chilisås, vinäger, svartpeppar och BBQ Mesquite-peppar. Rör om.
Låt koka ihop i minst 10 minuter tills det mesta av vattnet har kokat in och sautén börjar bli krämig. Rör då och då så det inte bränns vid.

Under tiden sautén kokar ihop så river du parmesanosten. När sautén börjar få rätt konsistens, smaka av den och tillsätt eventuellt mer peppar om det behövs.

Strö över det mesta av parmesanosten, rör om och låt puttra i ytterligare ett par minuter.
Häll upp i en snygg serveringsskål och strö över resten av parmesanosten. Servera som tillbehör till stekt kassler, kött eller kyckling. Säkert gott även till stekt fisk, men det har jag inte provat själv.
Tomat- och zucchinisauté
En tanke på “Tomat- och zucchinisauté”