Högrevsburgare

HögrevsburgareKöttfärs på högrev är fantastiskt att göra hamburgare av, särskilt om de ska grillas. Burgarna blir saftiga och goda och jag tycker också att de håller ihop något bättre än burgare på vanlig köttfärs.

Får du inte tag i högrevsfärs så fungerar det här receptet med vanlig köttfärs. Har du inte tillgång till grill så kan du också steka burgarna i stekpanna – det blir nästan lika gott. Du kan naturligtvis också halvera eller rentav kvadrera det här receptet.

Högrevsburgare

16 stycken

Högrevsburgare: ingredienser
Högrevsburgare: ingredienser

Ingredienser:
2 kg köttfärs på högrev
2 mellanstora rödlökar
4 ägg
4 msk ströbröd
4 dl vispgrädde
2 tsk salt
4 tsk svartpeppar
barbecuekrydda efter smak

Gör så här: 

Mät upp ströbrödet i en skål. Häll på vispgrädde och blanda väl. Ställ skålen åt sidan så att ströbrödet får svälla.

Högrevsburgare 2

Knäck äggen i en skål, tillsätt salt och svartpeppar och vispa ihop med en gaffel. Skala och finhacka rödlöken.

Högrevsburgare 3

Häll köttfärsen i en stor bunke och tillsätt rödlök, ägg och ströbröd-och-grädd-blandningen.

Högrevsburgare 5

Har du en elvisp så montera degkrokarna på den och använd för att blanda ihop färsen. Annars får du blanda för hand med en trägaffel så gott du kan.

Högrevsburgare 6

Oavsett hur det går till så är det viktigt att du blandar färsen väl. Har du tid att låta blandningen vila ett tag efter att du blandat den så skadar det inte men det är inte nödvändigt.

Högrevsburgare 7

Forma den färdigblandade och utvilade färsen till 16 stycken stora burgare. Krydda med barbecuekrydda efter smak.

Högrevsburgare 8

Hetta upp grillen och grilla burgarna som du vill ha dem. Jag gillar när de fortfarande är lite rosa i mitten, så jag brukar grilla dem 5 minuter på ena sidan och sedan ytterligare 3-4 minuter efter att jag vänt på dem.

Högrevsburgare 9

Servera med hamburgerbröd och dina favorittillbehör. Den här gången valde vi grillad majs, baconaioli, cole slaw, tomat- och rödlökschutney och en skiva cheddarost. Det blev fantastiskt gott! Du som vill ha lite mera sting kan också gärna testa min hemlagade barbecuesås.

Högrevsburgare

Burgarna går bra att frysa och sedan värma i vanlig stekpanna eller mikrougn. Var bara försiktig när du värmer upp dem så de inte blir överstekta.

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: