Crêpes med champinjonfyllning

Crêpes med champinjonfyllningSvampstuvning är bland det godaste du kan ha i crêpes. Här hittar du recept på en lättlagad och jättemumsig stuvning samt hur du gör gudomliga crêpes med den.

Ett tips är att se till att du redan har en sats svenska pannkakor färdiga, annars får du börja med att laga dem.

Crêpes med champinjonfyllning

2 portioner

Champinjonfyllning till crêpes: ingredienser
Champinjonfyllning till crêpes: ingredienser

Ingredienser 
250 gram färska champinjoner
½ rödlök eller 2 schalottenlökar
1 klick smör
1 dl vispgrädde
½ tsk tryffelsalt (om du har) eller 1 liten nypa flingsalt
½-1 tsk kinesisk soja, gärna med låg salthalt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1-2 msk hackad färsk basilika
2-4 svenska pannkakor
1 dl riven ost

Gör så här: 

Sätt ugnen på 180°C för varmluft (200°C för vanlig ugn). Rensa champinjonerna och skiva dem. Är de stora kan du med fördel halvera dem och sedan skiva dem. Skala och finhacka löken.

Crepes 2 hackad rödlök

Hetta upp en teflonstekpanna och torrstek champinjonerna på hög värme med en liten nypa salt tills de släpper vätska och vätskan har kokat in igen. Rör hela tiden så att svampen inte bränns.

Sänk värmen till medel och tillsätt en klick smör samt löken. Salta lite till och rör om. Låt steka under omrörning tills löken blivit mjuk, cirka 3-5 minuter.

Crepes 3

Häll på grädde, soja och svartpeppar. Rör om och låt puttra ihop till en krämig stuvning.

Crepes 4

Smaka av och tillsätt eventuellt lite mer peppar eller soja. Tillsätt basilika, rör om och ta bort stekpannan från värmen. Låt stuvningen svalna lite.

Crepes 5

Smörj ett ugnsfast fat. Lägg en svensk pannkaka på en tallrik och sprid ut lagom mängd svampstuvning i en tjock sträng mitt över.

Crepes 6

Rulla försiktigt ihop pannkakan runt stuvningen till en så tajt rulle som du kan åstadkomma.

Crepes 7

Lägg pannkaksrullen på det ugnsfasta fatet. Strö över riven ost.

Crepes 8

Grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills osten har smält och är gyllene. Servera genast, som lunch med en fräsch sallad eller som en extra lyxig brunch. Fungerar också utmärkt som en matig förrätt.

Crêpes med champinjonfyllning
Crêpes med champinjonfyllning

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

2 thoughts on “Crêpes med champinjonfyllning”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s