Rivjärn och burk i ett

parmesanrivare

Den här burken med rivjärn är fantastisk för att riva ost!

Jag använder den bland annat till Parmigiano Reggiano och även den rivna osten håller sig fräsch i flera dagar i kylskåpet.

Någon har uppenbarligen tänkt till när det gäller den här köksprylen och det har gett resultat. Rivjärnet/burken är lätt att använda, kan diskas i diskmaskin (övre korgen), håller som sagt osten fräsch i kylen och är tillräckligt snygg för att kunna ställas på matbordet.

Du kan med fördel förvara även oriven parmesanost i burken.
Du kan med fördel förvara även oriven parmesanost i burken.
Lätt att använda då rivjärnet passar perfekt i burken och inte halkar omkring.
Lätt att använda då rivjärnet passar perfekt i burken och inte halkar omkring.
Det blir inte heller en massa spill utan det mesta av osten hamnar faktiskt i burken.
Det blir inte heller en massa spill utan det mesta av osten hamnar faktiskt i burken.
Några minuter senare.
Några minuter senare.

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

4 thoughts on “Rivjärn och burk i ett”

  1. Försökte lämna en kommentar nyss men tror den försvann. Jag letar efter en sån burk du visar här för att riva ost i. Vet du var jag kan hitta en sån?
    Mvh Camilla

    Gilla

    1. Hej Camilla!
      Jag har varit bortrest, så tyvärr har jag inte kunnat svara på din fråga förrän nu. Min rivjärnsburk har jag köpt på Åhlens City i Stockholm. Det är dock ganska länge sedan, så jag vet tyvärr inte om de fortfarande har kvar dem. Jag har också sett liknande på Clas Ohlson och (för väldigt länge sedan) Cervera.
      Lycka till!
      Mimi

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s