Örtsax

örtsax
örtsax

Det här är egentligen en helt onödig kökspryl. Vilket inte betyder att den inte är bra – för det är den!

Den här örtsaxen är en present som jag måste erkänna att jag nog inte hade köpt den själv. Men eftersom jag nu har en så måste jag ju prova… och den fungerar riktigt bra!

örtsax
örtsax

Framför allt så sparar örtsaxen tid. Eftersom jag kan klippa örterna direkt från stjälken behöver jag inte slösa tid på att repa dem.

Se här hur smidigt du kan få hackad färsk basilika.

Klipp eller nyp av så många basilikastjälkar du behöver.

Skölj basilikastjälkarna i kallt vatten. Rulla sedan in dem i dubbla lager hushållspapper och krama försiktigt bort vattnet.

Rulla ihop basilikabladen på en stjälk till en tjock liten rulle.

Håll rullen över en skål och klipp den i lagom strimlor med örtsaxen.

Klippt basilika
Klippt basilika

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

2 thoughts on “Örtsax”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s