
Älskar du, som jag, barbecuesås men undviker att äta det på grund av allt socker och tillsatser som finns i färdigköpt sås? Då är det här receptet för dig.
Det är oerhört enkelt att göra egen barbecuesås och att man vet exakt vad den innehåller är förstås ett plus.
Jag använder Stevia istället för vanligt strösocker, men båda alternativen fungerar lika bra.
Du kan också välja att laga såsen i en gryta på spisen, men jag använder min slow cooker. Instruktioner för båda tillagningssätten finns i det här receptet.
Hemlagad barbecuesås
cirka 4 portioner

Ingredienser:
2 paket à 500 gram passerade tomater
1½ dl äppelcidervinäger
3 msk brunt socker eller motsvarande mängd Stevia strö eller annan sockerersättning
1 msk worchestershiersås
2 tsk Liquid Smoke
½-1 msk flingsalt (eller 1/4-½ msk vanligt salt)
½ tsk barbecuekrydda
½ tsk svartpeppar
Gör så här:
Häll de passerade tomaterna i den gryta du vill använda. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om.
Lägg på lock och sätt din slow cooker på läge Hög i 1 timme tills såsen börjar puttra. Använder du en gryta på spisen så sätt den på medelhög värme tills såsen kokar upp.
När såsen puttrar, ta av locket och rör om. För slow cooker låter du sedan såsen puttra i ytterligare 3 timmar, rör om då och då. För gryta på spisen: sänk värmen till låg och låt såsen puttra i cirka 30 minuter, rör då och då.
När såsen fått en krämig konsistens smakar du av den. Tillsätt mer kryddor om det behövs. Annars är den färdig att servera.
Njut såsen varm eller kall till dina barbecue-favoriter.
Såsen håller i minst en vecka i kylskåp (längre har den aldrig räckt hos oss) och går förstås jättebra att frysa.
Gott!!
GillaGillad av 1 person