Här är ännu ett recept som min sambo blev tvungen att övertala mig att prova. Jag menar, en köttklump kokt i salladsdressing?!? Självklart blev det åter igen så att jag fick erkänna att det var riktigt, riktigt smaskigt.
Pulled Beef har många likheter med Pulled Pork. Det tillagas på ungefär samma sätt, ser mer eller mindre likadant ut och kan ätas med samma eller liknande tillbehör.
Smaken är dock ganska annorlunda, men fortfarande väldigt god!
Koktiden varierar lite beroende på vilken bit av nötkött du använder. Jag hade ett kilo högrev hemma, så jag körde på det, men det behövde koka ganska länge innan det började falla sönder i sådana där möra bitar som man vill ha. Å andra sidan tog resten av förberedelserna max tio minuter, så det kändes ändå inte som att jag hade slavat vid spisen hela dagen.
Här har jag åter igen tillagat köttet i vår slow cooker, men det går förstås lika bra att använda en vanlig gryta på spisen. Eller en gjutjärnsgryta med lock i ugnen. Då får du förstås justera koktiden, men om du tittar till köttet lite då och då så borde det inte vara några problem.
Pulled Italian Beef
cirka 6 portioner

Ingredienser
1 kg nötkött utan ben, till exempel högrev
7 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad persilja
1 tsk vitlökspulver
1 lagerblad
1 påse mix för italiensk salladsdressing
Gör så här:
Blanda salt, peppar, oregano, basilika, salt, persilja, vitlökspulver, lagerblad och dressingmix i en kastrull.
Häll på vatten, låt koka upp och ta sedan kastrullen från värmen.
Skölj av köttet i kallt vatten. Putsa det inte, utan placera direkt i grytan. Slå över den varma dressingen.
Låt puttra på läge Låg (om du använder slow cooker) i cirka 8-9 timmar. Använder du en kastrull så låt sjuda i cirka 4 timmar.
Köttet är färdigt när det faller isär om du försöker dela det. Plocka upp köttet ur spadet och lägg det i ett durkslag att rinna av och svalna lite. Resten av spadet låter du vara kvar i grytan.
När köttet har svalnat tillräckligt för att du ska kunna hantera det utan att bränna dig, flytta det till en skärbräda. Med två vanliga bordsgafflar drar du sedan isär köttet så du får mindre bitar eller, ännu hellre, trådar med kött.
Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det puttra i ytterligare 1 timme. Smaka av och krydda eventuellt lite mer om du så vill.

Använd en hålslev för att sleva upp köttet. Njut det på bröd med dina favorittillbehör. Jag valde sauterade champinjoner, tomat- och rödlökschutney och en skiva cheddarost. Mikrade hela härligheten i en minut för att osten skulle smälta ordentligt – mums! Ät gärna en fräsch grönsallad till.
