Pulled Italian Beef

Pulled Italian BeefHär är ännu ett recept som min sambo blev tvungen att övertala mig att prova. Jag menar, en köttklump kokt i salladsdressing?!? Självklart blev det åter igen så att jag fick erkänna att det var riktigt, riktigt smaskigt.

Pulled Beef har många likheter med Pulled Pork. Det tillagas på ungefär samma sätt, ser mer eller mindre likadant ut och kan ätas med samma eller liknande tillbehör.

Smaken är dock ganska annorlunda, men fortfarande väldigt god!

Koktiden varierar lite beroende på vilken bit av nötkött du använder. Jag hade ett kilo högrev hemma, så jag körde på det, men det behövde koka ganska länge innan det började falla sönder i sådana där möra bitar som man vill ha. Å andra sidan tog resten av förberedelserna max tio minuter, så det kändes ändå inte som att jag hade slavat vid spisen hela dagen.

Här har jag åter igen tillagat köttet i vår slow cooker, men det går förstås lika bra att använda en vanlig gryta på spisen. Eller en gjutjärnsgryta med lock i ugnen. Då får du förstås justera koktiden, men om du tittar till köttet lite då och då så borde det inte vara några problem.

Pulled Italian Beef 

cirka 6 portioner

Pulled Italian Beef: ingredienser
Pulled Italian Beef: ingredienser

Ingredienser 
1 kg nötkött utan ben, till exempel högrev
7 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk grovmalen svartpeppar
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad basilika
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad persilja
1 tsk vitlökspulver
1 lagerblad
1 påse mix för italiensk salladsdressing

Gör så här: 

Blanda salt, peppar, oregano, basilika, salt, persilja, vitlökspulver, lagerblad och dressingmix i en kastrull.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Häll på vatten, låt koka upp och ta sedan kastrullen från värmen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skölj av köttet i kallt vatten. Putsa det inte, utan placera direkt i grytan. Slå över den varma dressingen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Låt puttra på läge Låg (om du använder slow cooker) i cirka 8-9 timmar. Använder du en kastrull så låt sjuda i cirka 4 timmar.

Köttet är färdigt när det faller isär om du försöker dela det. Plocka upp köttet ur spadet och lägg det i ett durkslag att rinna av och svalna lite. Resten av spadet låter du vara kvar i grytan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

När köttet har svalnat tillräckligt för att du ska kunna hantera det utan att bränna dig, flytta det till en skärbräda. Med två vanliga bordsgafflar drar du sedan isär köttet så du får mindre bitar eller, ännu hellre, trådar med kött.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lägg tillbaka köttet i grytan och låt det puttra i ytterligare 1 timme. Smaka av och krydda eventuellt lite mer om du så vill.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Det ser kanske inte så aptitligt ut, men det är det. Jag lovar.

Använd en hålslev för att sleva upp köttet. Njut det på bröd med dina favorittillbehör. Jag valde sauterade champinjoner, tomat- och rödlökschutney och en skiva cheddarost. Mikrade hela härligheten i en minut för att osten skulle smälta ordentligt – mums! Ät gärna en fräsch grönsallad till.

Pulled Italian Beef
Pulled Italian Beef

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: