När jag lagar risotto har jag (förstås) ofta i svamp.
Men den här svampblandningen kan du använda även till andra rätter som du vill tillföra det där lilla extra.
Svamp till risotto eller annat gott
lagom till 4 portioner risotto

Ingredienser
400 gram färska champinjoner
lite jungfrulig olivolja
en klick smör
lite tryffelolja
1 vitlöksklyfta
saften av ½ citron
½ kruka färsk timjan
salt
svartpeppar
1 knivsudd cayennepeppar
Gör så här:
Skala vitlöken och hacka den fint. Skölj timjanen [heter det så i bestämd form?] och repa den från stjälkarna Rensa svampen, dela och skiva den.
Hetta upp en teflonstekpanna. Torrstek svampen på hög värme med en nypa salt tills den släpper ifrån sig vätska och vätskan kokar in igen. Rör hela tiden så att svampen inte bränns.
Sänk till medelvärme. Häll på en slurk olivolja och en klick smör. Tillsätt den hackade vitlöken och timjanen och rör om. Skvätt över några droppar tryffelolja och pressa över citronen. Krydda med svartpeppar och cayennepeppar.
Låt det hela puttra ihop i cirka 3-5 minuter tills det ser ut att vara färdigt. Smaka av och krydda lite till om det behövs. Njut i en hemlagad risotto eller annan maträtt som går bra ihop med svamp.
En tanke på “Svamp till risotto eller annat gott”