Viktigt om chili

Torkad chiliDet här är viktigt att tänka på när du lagar mat med färska eller torkade chilifrukter.

Både färska och torkade chilifrukter innehåller kryddstarka oljor – det är därför de är så goda och sätter sådan trevlig piff på maten.

Tyvärr är oljan även både frätande och något flyktig.

Skaldjurspasta 3När du hackar chili kan ögonen börja klia och vad är då naturligare än att klia dem? Med samma fingrar som är indränkta i chili och sen är det bara att åka direkt till akuten.

Jag som har astma kan ibland också drabbas av hostattacker om jag hackar färsk chili, men det brukar gå över.

Det är alltså otroligt viktigt att du efter att du har hanterat chili skrubbar händerna och framför allt fingrarna och naglarna noga.

Hacka chilin

Kolla att du fått bort all chili genom att slicka på fingrarna – smakar de fortfarande starkt får du tvätta dem igen.

Eller använd plasthandskar när du hanterar chili, det är faktiskt det enklaste.

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

8 reaktioner till “Viktigt om chili”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: