Ståltvål (ja, den fungerar faktiskt)

StåltvålDen här ståltvålen är en mycket bra kökspryl för dig som liksom jag gillar att laga mat med fisk, skaldjur, lök och vitlök.

Du gnider händerna med den under rinnande vatten (”kallt vatten” stod det på beskrivningen till min ståltvål, men det går nog bra med ljummet om du inte vill bli frusen om fingrarna) och obehaglig lukt försvinner.

Däremot skulle jag inte våga använda den istället för tvål och vatten för att tvätta händerna noga efter att ha hanterat till exempel rå kyckling eller chili. Lukten må försvinna, men jag tvivlar på att detsamma gäller bakterier eller starka kryddoljor.

Ståltvålen är perfekt för kockar med känslig hud som inte klarar starka rengöringsprodukter. Och alla andra också, förstås. Den tar heller inte slut, utan kan användas om och om igen.

Jag köpte min ståltvål på Åhléns för några år sedan, då jag inte kunde motstå namnet… Numera finns det dock många olika varianter i handeln och några är dessutom förvånansvärt billiga (i alla fall om man jämför med min Edge).

Ståltvål
Ståltvål

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: