Här är en variant på mitt recept på laxfilé med röd pesto, fast med kyckling istället för lax. Det är också jättegott och minst lika enkelt att laga.
Jag strör gärna över lite parmesanost mot slutet, men det är förstås valfritt.
Vill du så funkar det jättebra att använda tvådelad kycklingfilé till den här rätten, då blir den ännu enklare att laga. Men här visar jag hur man gör den på vanlig kycklingbröstfilé.
Kycklingfilé med röd pesto
Cirka 4 portioner

Ingredienser
2 kycklingbröstfiléer = cirka 500 gram, eller motsvarande mängd tvådelad kycklingfilé
cirka 4 msk röd pesto
1 tsk olivolja
½ tsk salt
½-1 tsk svartpeppar
cirka ½ dl riven Parmigiano Reggiano
Gör så här:
Om du använder fryst kycklingfilé så låt den tina över natten i kylskåp.
Värm ugnen till 160°C för varmluft (175°C för vanlig ugn).
Spreja eller pensla en ugnsfast form med olivolja.
Skölj kycklingfiléerna i kallt vatten och klappa dem torra med hushållspapper. Dela dem i två lika stora skivor på längden.
Salta och peppra kycklingfiléerna på alla sidor. Lägg dem sedan i den smorda formen.
Lägg ungefär en matsked tomatpesto på varje kycklingfilé. Bred ut peston över filens ovansida.
Låt kycklingen steka i ugnen i 15 minuter. Under tiden river du parmesanosten.
När kycklingen stekt i 15 minuter tar du ut den och strör över parmesanost.
Låt steka i ytterligare 5-10 minuter tills osten har smält. Använder du termometer så är kycklingen färdig när den kommit upp i en innertemperatur på 72°C.
Servera gärna goda grönsaker eller andra tillbehör som du gillar. Jag valde grillad zucchini den här gången och det passade jättebra.