Kycklingfilé med röd pesto

Kycklingfile med Pesto RossoHär är en variant på mitt recept på laxfilé med röd pesto, fast med kyckling istället för lax. Det är också jättegott och minst lika enkelt att laga.

Jag strör gärna över lite parmesanost mot slutet, men det är förstås valfritt.

Vill du så funkar det jättebra att använda tvådelad kycklingfilé till den här rätten, då blir den ännu enklare att laga. Men här visar jag hur man gör den på vanlig kycklingbröstfilé.

 

Kycklingfilé med röd pesto

Cirka 4 portioner

Kycklingfile med Pesto Rosso 1 - ingredienser
Kycklingfilé med röd pesto: ingredienser

Ingredienser
2 kycklingbröstfiléer = cirka 500 gram, eller motsvarande mängd tvådelad kycklingfilé
cirka 4 msk röd pesto
1 tsk olivolja
½ tsk salt
½-1 tsk svartpeppar
cirka ½ dl riven Parmigiano Reggiano

Gör så här:

Om du använder fryst kycklingfilé så låt den tina över natten i kylskåp.

Värm ugnen till 160°C för varmluft (175°C för vanlig ugn).

Spreja eller pensla en ugnsfast form med olivolja.

Spreja en form med olivolja

Skölj kycklingfiléerna i kallt vatten och klappa dem torra med hushållspapper. Dela dem i två lika stora skivor på längden.

Dela kycklingfileerna

Salta och peppra kycklingfiléerna på alla sidor. Lägg dem sedan i den smorda formen.

Salta och peppra kycklingfileerna

Lägg ungefär en matsked tomatpesto på varje kycklingfilé. Bred ut peston över filens ovansida.

Kycklingfile med Pesto Rosso 2

Låt kycklingen steka i ugnen i 15 minuter. Under tiden river du parmesanosten.

Kycklingfile med Pesto Rosso 3

När kycklingen stekt i 15 minuter tar du ut den och strör över parmesanost.

Kycklingfile med Pesto Rosso 4

Låt steka i ytterligare 5-10 minuter tills osten har smält. Använder du termometer så är kycklingen färdig när den kommit upp i en innertemperatur på 72°C.

Kycklingfile med Pesto Rosso 5

Servera gärna goda grönsaker eller andra tillbehör som du gillar. Jag valde grillad zucchini den här gången och det passade jättebra.

Kycklingfile med Pesto Rosso

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s