Jättegod röra som fungerar hur bra som helst på crostini, kex eller rostat bröd. Eller varför inte som dip till morötter eller selleristavar (eller för all del chips).
Snabb och enkel att göra och sade jag att den är jättegod?
Kronärtskockskräm
Cirka 240 gram

Ingredienser
1 burk à 390 gram kronärtskockshjärtan (hela eller i bitar) = 240 gram avrunnen vikt
1 vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
½ msk jungfrulig olivolja
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
Till servering::
crostini, kex eller rostat bröd
lite hackad bladpersilja till garnering
Gör så här:
Lägg kronärtskockshjärtarna i ett durkslag, spola dem snabbt med kallt vatten och låt dem rinna av.
Lägg kronärtskockorna i en bunke och mixa med mixerstav tills de är finfördelade.
Skala vitlöksklyftan och pressa ner vitlöken i kronärtskocksmixet.
Tillsätt resten av ingredienserna.
Mixa till en slät kräm och smaka av – tillsätt eventuellt mer salt eller peppar om du tycker att det behövs.
Ös över i en burk med lock och låt vila i kylskåp i några timmar innan du serverar den.
Skölj och hacka bladpersilja och strö över vid servering – då blir krämen ännu godare. Ljuvligt gott på crostini, rostat eller nybakat bröd.
Krämen håller minst en vecka i kylskåp.