Kronärtskockskräm

KronärtskockskrämJättegod röra som fungerar hur bra som helst på crostini, kex eller rostat bröd. Eller varför inte som dip till morötter eller selleristavar (eller för all del chips).

Snabb och enkel att göra och sade jag att den är jättegod?

Kronärtskockskräm

Cirka 240 gram

Kronärtskockskräm 1 - ingredienser
Kronärtskockskräm – ingredienser

Ingredienser
1 burk à 390 gram kronärtskockshjärtan (hela eller i bitar) = 240 gram avrunnen vikt
1 vitlöksklyfta
1 tsk pressad citron
½ msk jungfrulig olivolja
¼ tsk salt
¼ tsk svartpeppar

Till servering::
crostini, kex eller rostat bröd
lite hackad bladpersilja till garnering

 

Gör så här:

Lägg kronärtskockshjärtarna i ett durkslag, spola dem snabbt med kallt vatten och låt dem rinna av.

Kronärtskockskräm 2

Lägg kronärtskockorna i en bunke och mixa med mixerstav tills de är finfördelade.

Kronärtskockskräm 3

Skala vitlöksklyftan och pressa ner vitlöken i kronärtskocksmixet.

Kronärtskockskräm 4

Tillsätt resten av ingredienserna.

Mixa till en slät kräm och smaka av – tillsätt eventuellt mer salt eller peppar om du tycker att det behövs.

Kronärtskockskräm 7

Ös över i en burk med lock och låt vila i kylskåp i några timmar innan du serverar den.

Skölj och hacka bladpersilja och strö över vid servering – då blir krämen ännu godare. Ljuvligt gott på crostini, rostat eller nybakat bröd.

Kronärtskockskräm

Krämen håller minst en vecka i kylskåp.

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s