Creamed corn

Creamed cornCremed corn är ett syndigt gott tillbehör till traditionell amerikansk mat. Hos oss är det obligatoriskt på Thanksgiving, men det är lika gott i andra sammanhang. Dessutom är det otroligt enkelt att laga.

Det här receptet går utmärkt att dubbla eller halvera, men då blir förstås också koktiden längre eller kortare. Men det fixar du!

Creamed corn 

Creamed corn: ingredienser
Creamed corn: ingredienser

10-12 portioner

Ingredienser
500 gram frysta majskorn
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde

Gör så här: 

Tina majsen och låt den rinna av i ett durkslag. Häll den avrunna majsen i en kastrull med tjock botten. Tillsätt salt och vispgrädde och rör om.

Mät upp strösocker och majsstärkelse i en liten skål och blanda väl.

Blanda strösocker och majsstärkelse
Blanda strösocker och majsstärkelse

Häll socker-och-stärkelse-blandningen i kastrullen med majs. Låt koka upp under omrörning och sänk sedan värmen så att det bara sjuder lite. Rör då och då – det är viktigt att majsen inte bränns.

Rör medan majsen sjuder
Rör medan majsen sjuder

Efter en stund börjar majsblandningen att tjockna. Låt det puttra tills majsen fått den konsistens du vill ha. Använder du den föreslagna mängden ingredienser så brukar det ta cirka 15-20 minuter.

Creamed corn
Creamed corn

Njut till överdådig amerikansk mat.

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

2 thoughts on “Creamed corn”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s