Cremed corn är ett syndigt gott tillbehör till traditionell amerikansk mat. Hos oss är det obligatoriskt på Thanksgiving, men det är lika gott i andra sammanhang. Dessutom är det otroligt enkelt att laga.
Det här receptet går utmärkt att dubbla eller halvera, men då blir förstås också koktiden längre eller kortare. Men det fixar du!
Creamed corn

10-12 portioner
Ingredienser
500 gram frysta majskorn
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk majsstärkelse
2 dl vispgrädde
Gör så här:
Tina majsen och låt den rinna av i ett durkslag. Häll den avrunna majsen i en kastrull med tjock botten. Tillsätt salt och vispgrädde och rör om.
Mät upp strösocker och majsstärkelse i en liten skål och blanda väl.

Häll socker-och-stärkelse-blandningen i kastrullen med majs. Låt koka upp under omrörning och sänk sedan värmen så att det bara sjuder lite. Rör då och då – det är viktigt att majsen inte bränns.

Efter en stund börjar majsblandningen att tjockna. Låt det puttra tills majsen fått den konsistens du vill ha. Använder du den föreslagna mängden ingredienser så brukar det ta cirka 15-20 minuter.

Njut till överdådig amerikansk mat.
2 reaktioner till “Creamed corn”