Baconaioli

Det här är ett lättlagat, onyttigt och väldigt gott tillbehör som passar extra bra till grillat. Tyvärr glömde jag att ta bilder, men receptet är så pass enkelt att jag är säker på att du inte får några problem att laga det ändå.

Som med all aioli behöver den här stå och mojsa till sig (kock-term för att låta smakerna blandas och blomma ut) en stund innan du äter den. Jag rekommenderar därför att du blandar ihop aiolin senast en timme innan du vill njuta av den.

Baconaioli 

cirka 8 portioner

Baconaioli: ingredienser
Baconaioli: ingredienser

Ingredienser: 
2 dl crême fraiche (lätt går bra)
2 dl majonnäs (lätt eller vanlig)
4 stora vitlöksklyftor
2-4 skivor stekt bacon, beroende på storlek
salt och peppar efter smak

Gör så här: 

Stek baconet och låt det rinna av på hushållspapper.

När baconet har svalnat så klipp det i småbitar med en hushållssax. Du kan förstås hacka med kniv, men jag tycker det är enklare att klippa isär det.

Häll crême fraiche och majonnäs i en skål och blanda ihop.

Baconaioli 2

Skala vitlöken och pressa ner i skålen. Häll i baconbitarna och blanda väl. Smaka av med salt och svartpeppar.

Häll aiolin i en skål med tättslutande lock och låt vila i kylskåp i minst en timme innan du ska äta den. Jättegott till olika typer av grillat eller stekt kött eller kyckling.

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

2 thoughts on “Baconaioli”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s