
Det här receptet är förstås inte exakt detsamma, utan jag har som vanligt gjort egna tillägg och justeringar. Men den här versionen blev också väldigt god.
Det är ett relativt nyttigt recept, beroende på vilken sorts ris du väljer. Jag valde Paulúns supermix med rött råris, gröna linser, quinoa, brunt råris och pumpafrön. Det blev otroligt gott i den här rätten.
Chipotlekyckling
4 portioner

Ingredienser
400 gram kycklinglårfilé
4 salladslökar
½ kruka färsk koriander
1 + 1 + ½ tsk olivolja
en liten nypa flingsalt + en till
1 tsk citronpeppar
1 tsk chipotlepasta
1 stor sötpotatis
1-2 grillad röd paprika på burk
4 portioner rött ris (eller annan risblandning som du gillar)
1 dl pumpakärnor
Sås:
cirka 1 dl gräddfil eller yoghurt
½ lime: skal och saft
1 krm hushållssalt
lite paprikapulver att strö över
lite korianderblad till garnering
Gör så här
Använder du fryst kycklinglårfilé så låt den tina över natten i kylskåp.
Börja med att göra såsen så att den är klar. Häll gräddfilen i en skål.
Tvätta och borsta limen i varmt vatten. Riv skalet av halva limen på fina sidan av rivjärnet och lägg i yoghurten. Skär limen i två halvor och pressa ur saften ur ena halvan ner i yoghurten.


Tillsätt ett kryddmått hushållsalt och rör om ordentligt. Strö över lite paprikapulver och garnera med ett par korianderblad. Ställ såsen kallt tills du ska äta den.

Koka riset enligt instruktionerna på paketet.

Ta upp paprikan ur lagen och skär paprikan i bitar. Låt den gärna rinna av lite i sen finmaskig sil.

Skölj salladslöken och skär av det yttersta av den vita änden. Dra bort det yttersta lagret och skiva löken grovt.

Skala sötpotatisen och skär den i små bitar.

Skölj kycklingfilén i kallt vatten och klappa den torr med hushållspapper. Skär filéerna i bitar. Tvätta noga dina händer och diska alla redskap som har kommit i kontakt med den råa kycklingen.

Häll 1 tsk olivolja i en stekgryta och hetta upp den till medelhög värme. Lägg i kycklingbitarna i grytan och sänk värmen till medel. Tillsätt en liten nypa flingsalt och chipotlepastan. Rör om och bryn hastigt tills kycklingen fått färg men inte är genomstekt.

Häll i salladslök, paprika och sötpotatis i grytan tillsammans med en nypa salt och citronpeppar.



Rör om och lägg på locket. Låt puttra ihop på medelvärme tills sötpotatisen börjar bli mjuk, cirka 10-15 minuter.

När sötpotatisen mjuknat pressar du i resten av limen.


Tillsätt riset och pumpakärnorna och rör om.

Smaka av. Behövs det mer kryddor så tillsätter du dem nu.
Skölj koriandern och krama den torr med hushållspapper. Hacka stjälkarna fint och bladen i lite större bitar.


Stäng av värmen under grytan, häll i den hackade koriandern och rör om. Smaka av igen.

När du är nöjd med smakerna så servera chipotlekycklingen med yoghurtsåsen.

Chipotlekycklingen går bra att frysa. Låt den dock helst tina över natten i kylskåp och var försiktig när du värmer upp den, annars finns risken att kycklingen blir torr och sötpotatisen mosig. De goda smakerna kommer dock att finnas kvar.
So delicious! Will be making this a lot!!!
GillaGillad av 1 person