Det här receptet var snudd på att det inte fick vara med i bloggen. Detta eftersom det är tveksamt om det kan räknas som matlagning. Men eftersom det är gott och lite annorlunda (åtminstone för oss svenskar) så fick det vara med.
”Ants on a log” är ett amerikanskt tilltugg som är populärt vid Thanksgiving och andra storhelger, men lika uppskattat vid andra tillfällen.
Ett smart sätt att få barnen att äta selleri eller bara gott i största allmänhet? Bestäm själv när du har övervunnit din misstänksamhet mot den något ovanliga kombinationen och testat ”myror på pinne”!

Myror på pinne – ants on a log
Ingredienser
Blekselleri
Jordnötssmör
Stora sultanrussin
Gör så här:
Skär bort ändarna på sellerin. Skölj selleristjälkarna i kallt vatten och skär dem i ungefär 10 centimeter långa bitar.
Ta en tesked och smeta ut lagom mycket jordnötssmör längs varje selleristjälk. Smartast är om du väljer den skålade sidan av stjälken.
Placera ut russin längs stjälken uppe på jordnötssmöret.
Servera som snacks eller drinktilltugg.
