”Myror på pinne”

Myror på pinne - ants on a logDet här receptet var snudd på att det inte fick vara med i bloggen. Detta eftersom det är tveksamt om det kan räknas som matlagning. Men eftersom det är gott och lite annorlunda (åtminstone för oss svenskar) så fick det vara med.

”Ants on a log” är ett amerikanskt tilltugg som är populärt vid Thanksgiving och andra storhelger, men lika uppskattat vid andra tillfällen.

Ett smart sätt att få barnen att äta selleri eller bara gott i största allmänhet? Bestäm själv när du har övervunnit din misstänksamhet mot den något ovanliga kombinationen och testat ”myror på pinne”!

Myror på pinne: ingredienser
Myror på pinne: ingredienser

Myror på pinne – ants on a log

Ingredienser 
Blekselleri
Jordnötssmör
Stora sultanrussin

Gör så här: 

Skär bort ändarna på sellerin. Skölj selleristjälkarna i kallt vatten och skär dem i ungefär 10 centimeter långa bitar.

Myror på stock 2

Ta en tesked och smeta ut lagom mycket jordnötssmör längs varje selleristjälk. Smartast är om du väljer den skålade sidan av stjälken.

Myror på stock 3

Placera ut russin längs stjälken uppe på jordnötssmöret.

Myror på stock 4

Servera som snacks eller drinktilltugg.

Myror på pinne - ants on a log
Myror på pinne – ants on a log

 

 

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s