Persiljepotatis

Persiljepotatis

En lite festligare variant av kokt potatis som passar särskilt bra till fisk.

Persiljepotatis 

4 portioner

Persiljepotatis 1 ingredienser
Persiljepotatis: ingredienser

Ingredienser 
12-16 potatisar (beroende på storlek) av en fast sort
1 stor knippe persilja
50 gram smör
salt

 

Gör så här: 

Skala potatisen och skär den i lika stora bitar. Skölj och hacka persiljan.

Persiljepotatis 2

Lägg potatisen i en kastrull. Häll på kallt vatten så att det precis täcker potatisen och salta generöst.

Persiljepotatis 3

Låt koka upp och sedan koka sakta under lock på medelhög värme tills potatisen är mjuk. Det tar cirka 20 minuter.

När potatisen är mjuk så sänk värmen till lägsta möjliga på spisen. Häll av vattnet av potatisen (akta så att du inte bränner dig på ångan). Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan och låt potatisen ånga av.

Tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Strö över persilja och servera.

Persiljepotatis 4

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

2 thoughts on “Persiljepotatis”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s