En lite festligare variant av kokt potatis som passar särskilt bra till fisk.
Persiljepotatis
4 portioner

Ingredienser
12-16 potatisar (beroende på storlek) av en fast sort
1 stor knippe persilja
50 gram smör
salt
Gör så här:
Skala potatisen och skär den i lika stora bitar. Skölj och hacka persiljan.
Lägg potatisen i en kastrull. Häll på kallt vatten så att det precis täcker potatisen och salta generöst.
Låt koka upp och sedan koka sakta under lock på medelhög värme tills potatisen är mjuk. Det tar cirka 20 minuter.
När potatisen är mjuk så sänk värmen till lägsta möjliga på spisen. Häll av vattnet av potatisen (akta så att du inte bränner dig på ångan). Ställ sedan tillbaka kastrullen på plattan och låt potatisen ånga av.
Tillsätt smöret och rör om tills det har smält. Strö över persilja och servera.
2 reaktioner till “Persiljepotatis”