Den enda som jag med säkerhet vet kommer att hålla med mig om det praktiska i det här är min syster.
Men det är faktiskt inte dumt alls att ha särskilda skärbrädor som man bara använder till en viss sorts råvaror.
Det är både mer hygieniskt och enklare. Dessutom så sparar du disk, eftersom du inte behöver diska rent din enda skärbräda efter det att du till exempel har skurit kött och innan du hackar grönsaker, som du förstås annars alltid gör.
På Clas Ohlson hittade jag det här paketet om fyra skärbrädor med tydliga symboler och i olika färger: gul för fågel, grön för grönsaker, blå för fisk och röd för kött . Dessutom är skärbrädorna mjuka, så det är lätt att vika dem och hälla ner det du har hackat i till exempel en gryta. De har också en anti-halk-beläggning på baksidan, så de ligger faktiskt still på diskbänken när du jobbar med dem.
Clas Ohlson säger i och för sig att du inte ska diska de här skärbrädorna i diskmaskinen. Men det brukar jag göra och hittills har det gått alldeles utmärkt.