Recension: Brasserie Makalös

Stekt ankbröst med chevrekrokett, ankleversky och färska fikon.

Dags för första restaurangrecensionen! Och det av en trevlig ny bekantskap från i våras.

I april, när körsbärsträden i Kungsträdgården blommade som bäst, besökte jag och min kära för första gången Brasserie Makalös.

Det blev en minnesvärd upplevelse i en på samma gång avslappnad och romantisk miljö. Med franskinspirerad mat, goda viner och vänlig men professionell service.

Brasserie Makalös
Brasserie Makalös

Brasserie Makalös ligger i Hotell Kungsträdgården på Västra Trädgårdsgatan 11 B i Stockholm. Arkitekturen utnyttjas väl genom ett atrium med glastak, där det franska brasseriet är inrymt.

Atmosfären är trivsam och behaglig, servicen ypperlig.

Vi imponerades särskilt av hur vår kunniga och trevliga servitris lade ner energi på att hitta rätt vin för oss, och till och med lät oss smaka av ett par olika alternativ när vi var osäkra.

Menyn är typisk för ett brasserie, där vällagad fransk husmanskost samsas med mer raffinerade rätter.

Utbudet skiftar med säsong, så det är inte säkert att du kan beställa just det vi åt i april. Däremot kan du vara säker på att det är gott och lagat med omsorg.

Tillbehör som potatis och grönsaker beställs separat, men är inte särskilt dyra så det är inget problem.

En av oss åt entrecôte med tunna pommes frites som tillbehör. De senare var möjligen lite intetsägande, men köttet var perfekt mediumstekt och husets béarnaïse fantastisk!

Stekt ankbröst med chevrekrokett, ankleversky och färska fikon.
Stekt ankbröst med chevrekrokett, ankleversky och färska fikon.

Grönsaksgarnityret som toppade ankbröstet var lite för syrligt för min smak, men när jag bestämt mig för att utesluta det var ankan med chevrekrokett helt gudomlig!

Åter igen perfekt stekt och med ankleverskyn, fikonen och kroketten blev det en underbar smakexplosion.

Vi kommer definitivt tillbaka! Troligen tillsammans med några av våra matglada vänner.

Betyg: 4 av 5

Webbplats: brasseriemakalos.se

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s