Puppy Chow

Puppy Chow
Puppy Chow

Konstigt namn, jag vet. Men det här godiset ser faktiskt lite ut som torrfoder för hundar. Puppy Chow kallas ibland också ”Muddy Buddies” eller ”Reindeer Chow”.

Det senaste namnet har nog att göra med att det är en jul-klassiker från Mellanvästern i USA, där den görs med en sorts frukostflingor som kallas Chex.

Min amerikanska fru har utvecklat en svensk variant med havrefras, och det fungerar faktiskt lika bra. Täckt med en blandning av choklad och jordnötssmör samt pudrat med florsocker, så är det jättegott. Och eftersom det bara innehåller fem ingredienser är det också jätteenkelt.

Puppy Chow

Ingredienser
300 gram mörka chokladknappar
2 dl slätt jordnötssmör
1 dl margarin = cirka 90 gram
375 gram havrefras = 1 paket
8 dl florsocker

Gör så här:

Lägg chokladknappar, jordnötssmör och smör i en stor mikrosäker glasskål. Smält på hög värme i omgångar tills allt har smält. Kolla och rör då och då, så det inte blir för varmt så att chokladen skrumpnar. Blanda väl.

Häll havrefras i en stor skål och häll över chokladblandningen. Blanda väl så att havrefrasen blir täckt.

Strö över florsocker och blanda väl. Eller häll florsocker i en stor plastpåse, tillsätt havrefrasen, slut till påsen väl och skaka.

Sprid ut på bakplåtspapper och låt stå tills chokladen har stelnat.

Förvara i plastbytta eller stora platspåsar och häll i en vacker skål vid serveringen.

Puppy Chow
Puppy Chow

Författare: Stockholm Foodie

Jag är en svensk foodie hemmahörande i Årsta, söder om Södermalm i Stockholm. Gillar att laga mat som avkoppling och kan bli lite väl nördig ibland.

3 reaktioner till “Puppy Chow”

Lämna en kommentar