Det här är en jättegod förrätt. Eller lägg till en sallad och ät tarteletterna som en lättare måltid.
Du kan också göra tarteletterna mindre och servera som munsbitar, till exempel som drinktilltugg.
Använder du färdig smördeg på rulle så är de dessutom jätteenkla att laga.
Smördegstarteletter med chèvreost
2-4 personer

Ingredienser
1 rulle kyld färdig smördeg på rulle
1 knippe salladslök
cirkaa 150 g chèvreost
8-10 kvistar färsk timjan
1-2 msk jungfrulig olivolja
1-2 msk honung
Gör så här:
Sätt ugnen på 180°C för varmluft (200°C för vanlig ugn). Koka upp cirka ½ liter vatten i en kastrull.
Skär bort ändarna på salladslöken, skåra löken på längden och skölj den väl under rinnande kallt vatten. Ta bort det yttersta lagret lök om det ser skadat ut. Skär löken i bitar.

Lägg löken i det kokande vattnet. När det kokar igen så sänk värmen till låg. Förväll löken i 3 minuter.
Varför ska man förvälla salladslöken? Jo, den blir både mjukare (vilket passar bra till tarteletterna) och förlorar något av sin skärpa, blir lite sötare helt enkelt.

Efter 3 minuter, häll salladslöken i ett durkslag och spola med kallt vatten så att den slutar ‘koka’. Får du inte tag i salladslök kan du byta ut den mot en så späd purjolök du hittar – tillaga purjon på samma sätt som salladslöken.
Skär bort kanterna på chèvreosten om du inte gillar dem (det gör inte jag). Skär sedan osten i bitar.

Öppna smördegsrullen och rulla ut den på en plåt uppe på smörpappret som följer med. Skär degen i 8 rektangulära bitar, eller 16 kvadratiska om du vill servera tarteletterna som munsbitar.

Fördela den förvällda salladslöken och chèvreosten på smördegsbitarna. Se till så att det finns en ”ren” kant av smördeg utan någon fyllning på runtom varje rektangel. Skölj timjan och repa över fyllningen. Ringla över lite olivolja.

Grädda tarteletterna i mitten av ugnen i 10-15 minuter tills de är gyllenbruna.
Ringla över lite honung och servera genast.
I was honestly a little uncertain about these but they are delicious! A perfect combination of savory with just a touch of sweet.
GillaGilla
Thank you! I am very happy that you like them, becase I simply LOVE them. Being so quick and easy to make, there is no reason not to have them as often as you can without getting bored with them.
GillaGilla